The Padellers heeft 6 padelbanen in de Woolderes in Hengelo geopend 

29.8.24

‘Officiële opening vindt plaats op 4 september’

The Padellers heeft sinds enkele weken de padelbanen in de Woolderes in Hengelo in gebruik. Na een lang durend vergunningstraject en een daarop volgend juridisch traject kan er nu dan worden gepadeld. De officiële opening van de padelclub is op woensdag 4 september.  

De omwonenden dienden na de vergunningverlening een bezwaar in tegen het besluit van de gemeente, uit angst voor overlast door de komst van de padelbanen. De rechter bepaalde na een maandenlang traject dat er ‘gewoon’ gepadeld kan worden.

‘We begrepen de angst voor geluidsoverlast vanuit omwonenden heel goed, maar we hebben vanaf het begin met de gemeente uitvoerig besproken welke maatregelen nodig waren om overlast tegen te gaan.” (aldus Floris Dokkum, directeur bij The Padellers). ‘Er is een geluidsmuur van 4,5 meter hoog geplaatst en het aantal banen in terug geschaald van 10 naar 6. Op deze manier voldoen we ruim aan alle normen en houden we rekening met de buurt’. Op de vraag hoe veel klachten er zijn binnen gekomen in de eerste openingsweken is het antwoord; ‘Nul, we staan zelf ook dagelijks te meten en blijven overal netjes binnen de normen’.

Sinds april 2021 is The Padellers bezig met de aanleg van padelbanen door heel Nederland. Het concept is geboren uit de rijzende vraag naar padel en is een initiatief van o.a. BN’er Bas Smit.  

Ervaar het zelf

Bij The Padellers kan men onder andere een padelbaan huren, padellessen volgen, competitie spelen, (bedrijfs)events organiseren en meedoen aan padeltoernooien.   

De padelbanen in Hengelo zijn via de website van The Padellers te reserveren via het ‘Pay & Play’ principe. Dit biedt de mogelijkheid om te padellen zonder lidmaatschap. 

Contact  

The Padellers Hengelo

Nico Maasstraat 8  

7555 LT Hengelo

Hengelo@thepadellers.nl