- Uitsluitend volledig ingevulde inschrijfformulieren worden in behandeling genomen.
- Door verzending van het online formulier is men een betalingsverplichting aangegaan, ook al maakt men geen gebruik van het recht op deelname aan de cursus.
- Wanneer je je als individu inschrijft voor een groep, de betaling heeft plaatsgevonden en geen cursus op het gewenste tijdstip georganiseerd kan worden zal onmiddellijk restitutie plaats vinden.
- Wanneer de betaling heeft plaats gevonden en de lestijd en dag zijn vastgesteld volgens de opgegeven tijden en dagen van beschikbaarheid of wel later onderling overeengekomen, kan geen sprake meer zijn van enige restitutie, in welke vorm dan ook, bij het niet gebruik maken van de cursus.
- In geval The Padellers besluit de betalingsverplichting van cursisten te annuleren of over te gaan tot restitutie van reeds betaalde cursusgelden, zullen in elk geval administratie kosten in rekening worden gebracht ter grootte van 10% van het gehele cursusgeld met een minimum van € 25,00.
- The Padellers behoudt zich het recht voor om inschrijvingen te weigeren.
- De 10 lessen worden gegeven in 12 weken. De groep heeft als geheel de mogelijkheid om twee keer de les door te schuiven naar de inhaalweken.
- Wanneer de groep een les wil annuleren en doorschuiven, moet dit minimaal 48 uur van tevoren worden gecommuniceerd. Gebeurt dit korter dan 48 uur dan telt de les als een gegeven lesuur.
- Wanneer een individu een les mist, maar rest van de groep wel de les heeft gevolgd dan telt dit als gegeven lesuur. Het individu geen recht om deze les op een ander moment in te halen.
- Mocht een les vanwege weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan neemt de organisatie het besluit om de les te annuleren. Deze les zal worden ingehaald. Mocht de lesgroep er zelf voor kiezen een les niet te volgen, dan telt dit als een gegeven lesuur.
- Een lesuur duurt 60 minuten.
Hoe werkt padel en wat zijn de spelregels?
Hoe werkt padel en wat zijn de spelregels?
De nieuwe razend populaire sport padel zal je vast niet ontgaan zijn. Als je het zelf nog nooit gespeeld hebt zal je ongetwijfeld enthousiaste verhalen van vrienden of familieleden hebben gehoord. Padel wordt vaak ook wel omschreven als een mix tussen squash en tennis. In zekere zin is dit ook wel zo maar qua spelregels en dergelijke zitten er toch iets meer haken en ogen aan. In deze blog geven we je een inzicht in hoe padel precies werkt en wat de spelregels zijn.
Dit zijn de padel spelregels
Padel wordt natuurlijk op een padelbaan gespeeld en deze heeft veel weg van een tennisbaan. De baan is verdeeld in twee speelhelften met een net in het midden en iedere speelhelft is weer opgesplitst in twee servicevakken en een achterveld. Een padelbaan is kleiner dan een tennisbaan en is in tegenstelling tot tennisbanen omringd door glazen wanden en hekken. Deze glazen wanden en hekken zijn ook een belangrijk onderdeel van het spelletje. Padel wordt over het algemeen in de twee-tegen-twee variant gespeeld en in mindere mate in de één-tegen één variant.
Hoe werkt de puntentelling van padel?
De puntentelling van padel werkt eigenlijk precies hetzelfde als tennis en dat gaat als volgt; 15, 30, 40 en game. Bij deuce, oftewel 40-40, moet je twee punten achter elkaar winnen om de game te pakken. Als je niet bekend bent met tennis is het op het oog een beetje een aparte puntentelling maar je went er snel genoeg aan. Een set win je door 6 games te winnen. Ook in het aantal games moet er minimaal twee verschil zijn om de set te winnen. Op het moment dat je 6-5 voorstaat in games heb je dus nog niet gewonnen maar moet je nog een game spelen. Is de stand 7-5 na deze game dan heb je gewonnen maar als het 6-6 wordt moet je een tiebreak spelen. Dan speel je tot de 7 en moet je wederom met minimaal twee punten verschil winnen. Je speel net als bij tennis best-of-three, dus wie het eerst twee sets heeft gewonnen wint de wedstrijd.
Wat zijn de regels voor serveren met padel?
Net als bij tennis begin je een punt door te serveren vanaf achter de laatste lijn. De eerste service speel je vanaf de rechterkant en de bal moet diagonaal gespeeld worden in het servicevak van de andere speelhelft (ook de rechterkant voor de tegenstander dus). Waar je bij tennis de bal opgooit en bovenhands over het net serveert moet je bij padel eerst de bal laten stuiteren alvorens je de bal onderhands over het net slaat. Nog een serviceregel is dat de bal maximaal zo hoog als je navel mag komen na de stuiter voordat je serveert. De bal mag het net niet raken en gebeurt dit wel voordat deze in het vak van de tegenstander belandt, dan moet de service opnieuw gespeeld worden. Als de bal überhaupt niet in het vak van de tegenstander terechtkomt krijg je nog één herkansing. Als je deze ook verprutst gaat het punt naar de tegenstander. De bal mag na de service tegen de glazen wand komen maar niet tegen het hekwerk. Als de bal na je service tegen het hekwerk komt is dit namelijk een foute service. Mis je ook deze dan verlies je het punt. Het punt daarop serveer je vanaf links ook weer diagonaal naar de andere kant en zo wissel je dit om tot de game is afgelopen.
Wat zijn de padel dubbelspel regels?
Padelbanen zijn meestal gemaakt voor dubbelspel en zo wordt padel dan ook het meest gespeeld. De regels zijn dan ook niet veel anders dan bij enkel spel behalve dat je twee tegen twee speelt. Alleen bij de service moet je als tegenstander de bal verplicht een keer laten stuiteren. In het vervolg van de rally mag je ervoor kiezen om de bal eerst te laten stuiteren voor je deze terugspeelt maar je mag er ook voor kiezen om de bal direct uit te lucht terug te slaan (volleren). Je kan er ook voor kiezen om na de stuiter de bal eerst tegen het hekwerk of de glazen wand te laten komen alvorens je terugspeelt. De bal mag ook teruggeslagen worden via de eigen wanden. Op het moment dat je de bal zonder eerst te laten stuiteren direct tegen de wand of het hek van de tegenstander slaat heb je het punt verloren. Ook als de bal meer dan één keer stuitert op je eigen speelhelft heb je verloren. Je speelt met twee personen op één speelhelft maar dat betekent niet dat je de bal om en om hoeft terug te slaan. Degene die er het beste voor staat slaat de bal terug. Wat betreft het serveren moet je dit wel afwisselen per game.
Wat zijn de regels van een padel tiebreak?
Zoals al eerder gezegd moet je bij een stand van 6-6 in games een allesbeslissende tiebreak voor de set spelen. Hierbij speel je tot de 7 en moet je net als in de games met minimaal 2 punten verschil winnen. Bij een stand van bijvoorbeeld 7-6 kan er dus nog geen winnaar worden uitgeroepen. Bij een tiebreak begint het team dat aan de beurt was om te serveren met de opslag. Dit team mag dan voor één punt opslaan. Vanaf dan is het om en om opslaan per twee punten tot de tiebreak is afgelopen. Het kan voorkomen dat je 1-1 in sets staat en geen zin of tijd meer hebt om nog een hele set te spelen. Dan kan je ervoor kiezen om een supertiebreak te spelen. De opzet is precies hetzelfde als de gewone tiebreak met als enige verschil dat je tot 10 punten speelt in plaats van 7.
Nieuwsgierig waar je terecht kan voor een potje padel?
Neem een kijkje bij onze locaties in verschillende provincies en steden. Zo hebben we locaties voor Padel Amsterdam, Padel Brabant en Padel Limburg. Kijk gerust ook naar onze andere locaties!